Restavracija

Od nekdaj in daleč naokrog je znano, da smo Prekmurci dobri in gostoljubni ljudje in da se pri nas dobro jé in pije.

Naš restavracijski del je razdeljen na več »koutov«, prirejenih za različne skupine gostov.

PREKMURSKI KOUT za zaključene skupine

V prekmurskem kotu najraje prirejamo osebna praznovanja, zaključke, manjše poroke, predavanja, izobraževanja … Individualno se prilagodimo vsaki skupini gostov posebej (z različnimi meniji, z različno postavitvijo miz ipd.). Pripravimo vam lahko postrežbo na ploščah, hladno-topli bife idr. Kot je namenjen tudi za zajtrke, malice, kosila in večerje. Sprejme do 60 oseb.

DOLINSKI KOUT za razvajanje s prekmursko kulinariko

Ta kot je namenjen gostom, ki želijo postrežbo à la carte. Naši kuharski mojstri vas bodo razvajali z odličnimi prekmurskimi okusi. Za začetek vam bodo ponudili prekmursko šunko in meso iz tünke, sledil bo Čardin kulinarični hit bograč, nato pa vam bodo pripravili različne Čardine »tanjere« (krožnike), na katerih ne smejo manjkati ocvrt piščanec, ciganska pečenka, dödoli idr. dobrote. Posladkali se boste lahko z gibanico in retaši (zavitki). Dolinski kout sprejme do 30 oseb.

RAVENSKI KOUT s točilnim pultom

Primeren je za kratek postanek, druženje s prijatelji ob dobri skodelici kave in kozarcu odličnega, pristnega domačega prekmurskega vina. Pravijo, da se vsaka dobra zgodba začne in običajno tudi konča pri šanku. Ravenski kout sprejme do 20 oseb.

GORIČKI KOUT s krušno pečjo

Namenjen je za intimne družabne in družinske dogodke ter manjša poslovna srečanja. Sprejme do 15 oseb.

ZUNANJA POKRITA TERASA z otroškimi igrali

Terasa zaživi v pomladanskih dneh, ko posijejo prvi sončni žarki in v naše kraje priletijo štorklje. Dogajanje na njej se konča, ko na poljih, ki se jih vidi s terase, ni več pšenice, buč, koruze in drugih poljščin. Terasa sprejme do 60 oseb.

V Čardi mamo vse féle jesti pa piti, tak ka či pridete k nan, lačni pa žedni gvüšno nete. Vküper mo kupico zdignoli pa na zdravdje spili, z rašoškov mo na tanjer segnoli pa tè lačni tüdi nemo …